Opendns för Kristna.

 

skydda barnen

Skydda kristna på internet.

Jag rekommenderar kristna att använda OpenDNS. Det är ett sorts skydd mot det onda på internet. Internet är ju bra att ha. Det finns mycket nyttigt på internet. Till exempel om du ska kolla om en affär har öppet eller vilket telefonnummer någon har är det lätt och gratis att slå det upp på internet istället för att använda 118118 som kostar en hel del. Bibeln finns också på internet, sökbar. Men hur ska man då skydda sig från all diffus ondska som flödar in i ens liv via skärmen om man har internet. Jo använd OpenDNS som fungerar lite som NetNanny. Ett sorts barnsäkert internet. För de troende som har barnaskapandets Helig Ande i sig.

opendns

För att installera OpenDNS behöver du ändra DNS servrar. Först går du till sidan opendns och trycker på personal. Där finns det två val som jag kan rekommendera. Det ena är opendns familyshield och det andra är opendns home. Beskrivning finns där hur du går vidare för att installera det. Opendns family shield är enklare att använda men inte lika fullt av funktioner. OpenDNS family shield innebär bara att man ändrar sina DNS servrar sedan är allt klart. OpenDNS home kräver registrering och sen att man sätter upp ett nätverk. Jag använder opendns home nu men har tidigare använt opendns family shield. Båda fungerar bra. OpenDNS home skyddar mot porr, sociala nätvärk och tidsslösare beroende på hur du ställer in det. Godandscience har gjort en analys av opendns som kan vara bra att läsa.

Som komplement till OpenDNS har jag försökt att få stopp på porriga spamemail. Det har visat sig omöjligt. Inte ens spamsieve kunde stoppa dem från att hamna på min dator. Därför byter jag email adress då och då för att på så sätt slippa porr email. Det fungerar.
Komplettera också med metacert chrome extension och AdBlock chrome extension. Dessutom låser jag Google safesearch. Jag låser ibland youtube i begränsat läge och för det mesta har jag youtube blockerat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.